maandag 25 april 2016

Het Belgisch onderwijssysteem en Antwerpen

Om 9.00u werden we verwacht in 'den toren'. Onze algemene directeur Gonda Verhaert zorgde voor een warm welkom aan onze buitenlandse gasten en de deelnemende school uit Brecht.
Ze kregen ook een duidelijk beeld waarvoor wij als Stedelijk onderwijs staan.
Aansluitend kwam Bram Goris, van de dienst ondersteuning internationalisering, aan het woord. Hij heeft een uiteenzetting gedaan van het Belgisch onderwijssysteem en wat het aandeel van ons net in Antwerpen inhoudt.

Na een korte koffiepauze hebben alle deelnemende landen een terugkoppeling gegeven van wat ze tot hiertoe hebben gerealiseerd binnen hun eigen school- en klaswerking met de kennis en informatie opgestoken tijdens hun bezoek in Zweden en IJsland.






In de namiddag hebben we iedereen ondergedompeld in een lesje geschiedenis en cultuur. Met de ervaren gids Tanguy Ottomer van buro beroepsbelg hebben we een 2uur durende stadswandeling door Antwerpen gemaakt. Boeiende ervaring....echt DE mooiste stad ter wereld!


Deze avond hebben we de mensen in onze school uitgenodigd. Na een kleine receptie en rondleiding in ons lege schoolgebouw, hebben we een huisgemaakte 'stoofvlees met frietjes' aangeboden.
Het werd gesmaakt! 😀



Geen opmerkingen:

Een reactie posten