donderdag 28 april 2016

Observatie, reflectie en evaluatie week

Dag 3 in de Koekatoe. Het programma voor vandaag: klasobservatie, reflecteren en evaluatie van de week. We waren aangenaam verrast met het artikel in de Standaard  vandaag. Leuk in beeld gebracht!

De enthousiaste groep kwam opnieuw tegen 9.00u naar onze kleuterschool afgezakt. Na de inleiding bij een tas koffie, was het tijd voor onze tweede observatiedag in de klassen. Zo had iedereen kunnen kennismaken met alle leeftijdsgroepen en leerkrachten.

Gelukkig zat het weer ons vandaag af en toe wat mee zodat ze ook eens het activiteitenaanbod en spel konden meemaken in onze groene buitenruimte.


De schooliPads werden ingeschakeld om een learning story uit te proberen in de klasjes.
Na alle observaties tijd voor reflectie! Iedereen ging in groepsgesprek over wat ze hadden geöbserveerd en gingen ook per groep met eigen collega's overlopen hoe MI geïmplementeerd werd in onze school en wat ze ervan kunnen meenemen naar hun eigen schoolwerking.

Na de vrije middagpauze gingen we onmiddellijk weer aan de slag. Per land werd gevraagd feedback te geven over wat we de hele week in onze school hebben aangeboden; werkvormen, groepsgesprekken, mogelijkheid tot terugkoppeling naar eigen schoolwerking, de inhoud, onze schoolaanpak, meervoudige intelligentie....
Alleen maar positieve feedback en opbouwende comentaar. We mogen best tevreden zijn!

Na de laatste groepsronde kunnen we afsluiten. Het is mooi geweest! Alweer een leerrijke en boeiende ervaring waar we als school en leerkrachten alleen maar sterker uitkomen.
Men was unaniem tevreden over wat ze te zien kregen. Ze vinden ons een uiterst enthousiast en
gedreven team, de meervoudige intelligentie was sterk voelbaar aanwezig en de gelukkige kleuters
waren daar het beste bewijs van.

Dikke pluim aan heel ons koekatoeteam! We werden dan ook getrakteerd op een mooie en lekkere
mand vol lekkernijen.

Na de afronding ging iedereen weer richting hotel . De coördinatoren hielden echter nog een korte
evaluatievergadering over het 'this is me, under construction'- project.



Daarna mocht iedereen zich klaarmaken voor een gezellig avondje Antwerpen. Voor de nababbel trekken we richting Dageraadplaats om aan te schuiven aan een Marrokaans buffet en misschien een typisch Belgisch biertje achteraf.
Op naar de laatste dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten