maandag 26 september 2016

Brecht

Zondag, 25 september 2016

Na een deugddoende vakantie en de start van het nieuwe schooljaar is het tijd om ons internationaliseringsproject ‘this is me...under construction’  opnieuw op te nemen.
Alle participanten verzamelen dit keer in Brecht, België.

Deze avond was het een fijn weerzien met onze collega’s uit Brecht, Zweden, Noorwegen en Ijsland. We hadden de mogelijkheid om bij te praten bij een lekker diner.
Meester Nick is er deze week niet bij maar kwam de deelnemers toch mee verwelkomen.
Dan op tijd ons bed in om morgen fris aan het programma te beginnen.


Maandag, 26 september 2016



Vandaag kregen we een warme ontvangst van de kleuters en leerkrachten van kleuterschool ‘de Zevensprong’. Op de tonen van ‘Laat de zon in je hart’ kon je niet anders dan de dag vrolijk in te zetten.








Na een informatieve voormiddag met uiteenzetting van de schoolaccenten en verslag van wat elke deelnemer tot dusver heeft toegepast, sinds de laatste bijeenkomst, kregen we een broodjeslunch op school aangeboden.

In de namiddag hadden we tijd om in gemengde kleine groepjes te gaan observeren op de werkvloer. De juffen van De Zevensprong hadden hun beste beentje voorgezet en stonden open voor de vragen waar we mee zaten.
Alle leeftijdsgroepen kwamen aan bod en een reflectiemoment met de hele groep achteraf gaf stof tot nadenken.
We kijken al uit naar de gastspreker van morgen, Luk Dewulf, om te zien waar en hoe  de werking rond ‘talenten’ wordt ingezet in de school- en klaswerking.

We sluiten de eerste dag af met wat over en weer gerij om gezellig af te sluiten bij een stukje vlees of vis....en misschien ‘een bolle De Koninck’ 😀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten