dinsdag 27 september 2016

Op zoek naar talent met Luk Dewulf

Dinsdag, 27 september2016. 

Na het uitgebreide diner van de vorige avond, moeten we alweer vroeg uit de veren en richting De Zevensprong in Brecht.
Vandaag zal een gastspreker de hele dag vullen. Luk Dewulf geeft ons een uiteenzetting over ‘werken met talenten’. Geen onbekende materie maar wel leuk eens een opfrissing te krijgen.
We zitten met de vraag of dit kan aansluiten bij onze schoolvisie rond meervoudige intelligentie.

Ieder mens is uniek en heeft zeker een 15-tal talenten. Door jezelf vaardigheden aan te leren, kan je een talent (in de juiste context) ontdekken, uitbouwen en inzetten.
Als je een kind een rijke leer- en speelomgeving aanbiedt waar het 100% zichzelf mag en kan zijn, dan kan dat kind zijn talenten maximaal inzetten en zit het welbevinden goed.

Ze hebben leerkrachten nodig die kleine positieve opmerkingen vanuit hun buikgevoel kunnen geven waardoor ze aangezet worden tot nadenken over hun talenten. We moeten ze aanmoedigen in de weg die ze afleggen (tijdens het proces) om een resultaat te bereiken..

De voormiddag gaat snel voorbij, dat is een goed teken. De materie boeit ons en dan is de betrokkenheid uiteraard hoog. 
Een heleboel talenten worden toegelicht....ben je een bezige bij? Of een herkauwer? Of misschien vinden we in ons wel een mooimaker of een foutenspeurneus?
Met filmpjes en concrete voorbeelden komen we de theorie door.
Na een wandeling door het mooi aangelegde gemeentepark zijn we even wat gaan eten in een retro bistrozaakje waar de tekst op de spiegel zei ‘taste the good things in life’...de sfeer bleef erin zitten.


De namiddag werd gevuld met interactieve werkvormen. Zoek 5 talenten die bij onszelf passen in een fijn moment binnen de context van je werk. De gemengde internationale groepjes van 4 deelnemers vlinderen uit en we konden onze tijd nemen om elk een individuele beschrijving te maken van hoe we 5 van onze talenten inzetten. Hier maakten we gebruik van de talentenkaarten.
De opdrachten volgden elkaar op en voor we het doorhadden, zat de tijd erop! Jammer.... het was een uiterst leerrijke ervaring!


Hup de auto in voor een verkwikkende douche en vanavond weer wat napraten bij een lekkere maaltijd.



http://www.talentpraktijk.be/luk-dewulf/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten